فاکتورهایی که باید حین خرید پاوربانک به آن توجه کرد
فاکتورهای زیادی برای خرید پاوربانک وجود دارند که تنها شامل قیمت نمیشود.
پاوربانکها کالاهای بسیار پرتقاضایی هستند و در ابعاد و شکلهای متنوعی تولید شدهاند که بازه قیمتی متنوعی هم دارند. خرید پاوربانک برای یک استفاده معین میتواند سخت باشد. اینکه بدانیم تفاوت برخی ویژگیهای فنی چیست و آیا در راستای کاری که ما میخواهیم کاربرد دارند یا خیر.
تمامی این فاکتورها نشان دهنده این هستند که هنگام خرید پاوربارنک باید به نکات زیادی توجه داشته باشم. در ادامه نکاتی برای خرید پاوربانک را از مجله کاوان مطالعه میکنید.
راهنمای خرید بهترین پاوربانک
هنگام خرید پاوربانک نکات زیادی وجود دارند که موارد زیر مهمترین آنها هستند:
-
تطبیق ظرفیت باتری پاوربانک با ظرفیت باتری دستگاه مورد شارژ:
یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه داشت، ظرفیت باتری دستگاهی است که میخواهیم شارژ کنیم. به این فکر کنید که چه دستگاهی را میخواهید شارژ کنید چون به عنوان مثال یک تبلت به ظرفیت باتری بیشتری نسبت به یک موبایل نیاز دارد. هم چنین برخی موبایلهای هوشمند نیز ظرفیت باتری بالایی دارند. برای اینکه ظرفیت پاوربانک مورد نیاز برای شارژ دستگاهتان را پیدا کنید، به مشخصات باتری آن نگاه کنید.
میزان ظرفیت باتری با میلی آمپر ساعت (mAh) نشان داده میشود. کمترین ظرفیتی که برای یک پاوربانک وجود دارد که در حال حاضر کمتر تولید میشود، 3000 میلی آمپر ساعت است، چرا که ظرفیت باتری موبایلهای امروزی کمتر از 2000 میلی آمپر نیستند.
برای اینکه دستگاهتان کامل شارژ شود بهتر است نسبت به خرید پاوربانکی اقدام کنید که ظرفیت باتری آن حداقل دو برابر ظرفیت باتری دستگاهتان باشد. به عنوان مثال یک موبایل Iphone X ظرفیت باتری 2637 میلی آمپر دارد، با یک پاوربانک 5000 میلی آمپری به راحتی شارژ کامل میشود.
میزان شارژی که روی پاوربانک نوشته شده است، عموما مقداری کمتر از آن را میتواند ارائه دهد. هرچقدر میزان شارژ قابل ارائه یک پاوربانک بیشتر باشد، زمان بیشتری طول میکشد تا دستگاهتان را شارژ کند. پس اگر میخواهید موبایلتان زودتر شارژ شود، نسبت به خرید پاوربانکی اقدام نمایید که ظرفیت خروجی بیشتری دارد.
-
تعداد پورتها:
از موارد دیگری که هنگام خرید پاوربانک باید به آن توجه کنید، تعداد پورتها هستند. پاوربانکهای تولید شده هرچقدر ظرفیت باتریها بالاتر رفت و توان پاوربانک در شارژدهی افزایش یافت، پورتهای بیشتری را در آن تعبیه نمودند تا دستگاههای متعددی به آن متصل گردد.
توجه داشته باشید که اگر از تمامی پورتها به صورت هم زمان استفاده کنید امکان دارد نتوانید توان خروجی کافی را از تمامی پورتها دریافت کنید. به طور کلی هنگام استفاده چند پورت به صورت هم زمان توان خروجی کاهش مییابد.
-
وزن و ابعاد:
وزن و ابعاد یکی از موارد مهم هنگام خرید پاوربانک است. هرچقدر ظرفیت یک پاوربانک بیشتر باشد وزن و ابعاد آن نیز بیشتر میشود.
-
نوع باتری:
دو نوع تکنولوژی در تولید باتری پاوربانکها به کار رفته که لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر میباشند که باید در زمان خرید پاوربانک به آن توجه کنید. اکثر ویژگیهای آنها یکسان است ولی در برخی موارد تفاوتهای جزئی دارند.
باتریهای لیتیون یونی توان بالایی دارند ولی عمر آنها کم است. یعنی در طول زمان مدت بیشتری طول میکشد تا شارژ شوند. هم چنین قیمت بسیار پایینتری نسبت به لیتیوم پلیمر دارند.
باتریهای لیتیوم پلیمری قویتر و نازکتر هستند مخصوصا زمانی که به طراحی آنها توجه میکنیم و عمر بالاتری نیز دارند.
در قسمت مشخصات پاوربانکها نوشته میشود که نوع باتری لیتیوم یون است و یا لیتیوم پلیمر.
-
نوع پورتهای شارژ
درگاه خروجی:
از موارد مهمی که هنگام خرید پاوربانک نسبت به نیاز مصرف کننده میتواند متفاوت باشد، نوع درگاههای شارژ است. به طور عمومی پاوربانکها از درگاه خروجی شارژ USB type-A بهره میبرند که همان درگاه شارژ معمولی است. این درگاه همان نوعی است که در ساخت فلش مموریها هم کاربرد دارد.
البته نوعی از درگاه در ساخت پاوربانک تعبیه شده است که به عنوان Type-c شناخته میشود. این درگاه میتواند هم به صورت خروجی باشد و هم به صورت ورودی که این موضوع در قسمت مشخصات پاوربانک نوشته شده است.
درگاه ورودی:
به طور عمومی درگاه ورودی شارژ پاوربانک از نوع Micro-USB است. در برخی پاوربانکها از درگاه لایتنینگ نیز استفاده میشود که با شارژر اپل میتوانید پاوربانک را شارژ کنید.
هم چنین تکنولوژی به کار رفته در پورت خروجی پاوربانک نیز بسیار حائز اهمیت است. برخی از پاوربانکها از فناوری شارژ سریع (QC3.0) و برخی دیگر از درگاه Type-C با فناوری PD بهره میبرند.
نکته قابل ذکر اینست که فناوری QC3.0 صرفا به صورت خروجی است و فناوری PD هم به صورت خروجی و هم به صورت ورودی است. به عنوان مثال پاوربانکی که ظرفیت 10000 میلی آمپر دارد به صورت معمولی طی 5-6 ساعت شارژ میشود ولی با فناوری شارژ سریع PD طی 2-3 ساعت شارژ میشود.
-
نور LED و صفحه نمایش
هنگام خرید پاوربانک باید به این نکته توجه داشته باشید که میزان شارژ را به چه صورت نمایش میدهد. برخی پاوربانکها به صورت چراغ LED و برخی دیگر از طریق صفحه نمایش LCD و به صورت درصدی نشان میدهند.
-
چراغ قوه
یکی از مواردی که هنگام خرید پاوربانک ممکن است برایتان حائز اهمیت باشد و ارزش افزوده ایجاد میکند داشتن چراغ قوه است. البته تقریبا روی اکثر برندهای پاوربانک چراغ قوه قرار میگیرد تا در زمان ضرورت بتوانی از آن استفاده کنید.
نتیجه گیری
هنگام خرید پاوربانک لازم است تا فاکتورهای زیادی مد نظر قرار گیرند. در این مقاله تلاش کردهایم تا تمامی فاکتورها را بررسی کرده و درباره هرکدام توضیحات کافی ارائه دهیم.
برخی از فاکتورها همچون نوع باتری، ولتاژ ورودی و خروجی و جنس بدنه از مواردی هستند که تاثیر بسزایی در استفاده بهینه شما از پاوربانک دارند. برخی دیگر همچون چراغ قوه و نشانگر میزان شارژ، جنبه تشریفاتی برای کالا دارند و امکان دارد خیلی مورد نیاز شما نباشند.
زمانی که قصد خرید پاوربانک دارید به عمر باتری کالا و خدمات پس از فروش توجه زیادی داشته باشید. اصولا پاوربانکی که دفعات شارژ بالای 300 بار داشته باشد را در دسته پاوربانکهای مرغوب قرار میدهند. از طرفی، زمانی که یک محصول گارانتی داشته باشد نشان دهنده ضمانت اصل بودن و کیفیت بالای محصول است. پس حتما به خدمات پس از فروش کالا هم توجه داشته باشید.