هندزفریها در مدلهای مختلفی تولید میشوند تا بتوانند نیازهای مختلف را پاسخگو باشند
رهایی از گره خوردن سیم هندزفری و خرابی های سوکت هندزفری سیمی از دلایلی است که افراد را به خرید هندزفری بلوتوث سوق می دهد.
هندزفری (هدست) بلوتوث از نظر طراحی بدنه به سه نوع تقسیم می شود:

هندزفری گردنی

هندزفری دوتایی (ایربادز)

هندزفری بلوتوث تک گوش
هندزفری بلوتوث گردنی (Neckband Headset) همیشه از محبوبترین و پرفروشترین نوع هندزفریهای بی سیم بوده اند.
منظور از هندزفری گردنی ، هندزفری هایی است که از طریق بلوتوث به گوشی یا دستگاه متصل می شوند و هندزفریهای دو گوشی از طریق سیم به هم متصل هستند.
یکی از قابلیت این هندزفری ها این است که در بیشتر مدل ها زمانی که استفاده نمی شوند، از طریق سری های مگنتی (آهنربایی) به هم متصل شده و مانند گردنبند دور گردن و به حالت استندبای قرار می گیرند.
در مقایسهی هندزفری بلوتوث گردنی با دیگر مدل های هندزفری بلوتوثی، باید گفت هندزفری دور گردنی قیمت مناسب تری دارد، ارگونومی بهتر ، کیفیت صدای بالا ، کیفیت مکالمهی خوب به واسطه نوع طراحی و همچنین طول عمر باتری بیشتردر مقایسه با مدل های هم قیمت با انواع دیگر میتوان اشاره کرد.
دلیل این امر هم ظرافت و ابعاد کوچکتر دیگر مدل ها هست که باعث شده بالا رفتن کیفیت با بالا رفتن شدید قیمت همراه باشد.
بطور کلی ویژگیهای مهم در خرید هندزفری گردنی کدامند؟
-
کیفیت ساخت و جنس بدنه
باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. اول این که هندزفری باید از مواد اولیه خوبی ساخته شده باشد و همچنین بادزهای آن به خوبی درون گوش قرار بگیرند و از گوش خارج نشوند.
مورد دوم این که بادزها از حالت آهنربایی برخوردار باشند و هنگامی که از هندزفری استفاده نمیکنند به هم متصل شوند و شکل بهتری هنگام قرارگیری به دور گردن داشته باشند.
بطور کلی هندزفری های گردنی از پلاستیک ABS ، سیلیکون رابر و فلزات ساخته شده اند.
پلاستیک ABS از مهمترین و پرکاربردترین ترپلیمرهایی است که به صورت تجاری تولید میشود.این پلیمر در صنعت خودروسازی، لوازم الکتریکی و بدنه لوازم خانگی از جمله جاروبرقی، اسپیکر، تلفن، چایساز و … مورد استفاده قرار میگیرد.
پلیمرها در ابتدای تولید بصورت گرانول تولید می شوند و در فرایند تولید محصول با اضافه کردن مستربچ های رنگی می توان ABS با هر رنگی را در اختیار داشت.
از جمله خواص متعدد پلاستیک ABS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استحکام
- قیمت پایین
- ضربهپذیری بالا
- ثبات ابعاد و اندازهها
- قابلیت ماشینکاری بالاعایق بودن نسبت به برق
- قابلیت جوشکاری بسیار خوب
- قابلیت رنگپذیری خوب

در راستای افزایش کیفیت ، طول عمر و زیبایی در برخی نقاط اسپیکرها از سیلیکون رابر نیز استفاده می شود . سیلیکون ها بسیار بادوام هستند و دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل شیمیایی می باشند. از این رو تولید سیلیکون رابر تجاری است و در صنایع مختلف نظیر خودروسازی ، ساختمان سازی، عایق و روکش حرارتی کابل ها و … از آن استفاده می کنند.
-
اهمیت عمر باتری
برای تمامی گجتهای مجهز به فنآوری بلوتوث، عمر باتری بسیار مهم است. هندزفریهای گردنی نیز از این موضوع مستثنی نیستند. برای همین اگر میخواهید لذت بیشتری از شنیدن موسیقیها ببرید و بهطور مداوم نگران تمام شدن باتری نباشید، حتما یک هندزفری دارای باتری لیتیوم پلیمری با طول عمر بالا را در انتخابتان قرار دهید.
باتریهای متفاوتی در هندزفریهای گردنی گنجانده میشود که هر کدام از آنها عمرهای مختلفی دارند. در حقیقت توصیه میکنیم اگر میخواهید چندین ساعت پلیلیست خود را پخش کنید، بیشک عمر باتری را مدنظر داشته باشید.
باتری های لیتیوم پلیمری همانند باتری های نسل قبل که لیتیوم یونی بودند عملکردی بر پایه ی فرایندهای شیمیایی دارند ، که از سال 1996 در ایالت متحده رسمأ وارد بازار شدند و اصطلاح پلیمری معمولاً برای توصیف آنها به کار میرود.
برخلاف سلولهای لیتیوم- یون استوانهای که در یک قاب سخت فلزی قرار دارند، سلولهای لیتیوم – پلیمر دارای قاب انعطافپذیر فویلی (ورقه پلیمری) است و در نتیجه این سلولها انعطافپذیری بیشتری دارند و از این بابت به هر شکل ظاهری قابل ساخت هستند.
چگالی انرژی باتری های لیتیوم پلیمر دو برابر یک باتری معمولی است. این باتری ها به عنوان بالاترین مدل رتبه بندی شده اند و چگالی بالایی در فناوری سلول ها ارائه می دهند.
از این رو در حجم یکسان ، باتری پلیمری دوبرابر دیگر باتری ها توان خروجی داشته و این عامل به تنهایی مهمترین مزیت این نوع باتری ها است.
یکی از معایب این باتری ها باد کردن آنها در صورت استفاده ی نادرست می باشد که علت آن تجزیه الکترولیت پلیمری است، مواد حاصل از تجزیه این نوع از الکترولیت ها به صورت گازی بوده و در محفظه بسته باتری قرار دارند که راه خروج ندارند و همین موضوع باعث باد کردن باتری های لیتیوم پلیمر میشود.
ظرفیت باتری هندزفری های گردنی پرووان بین 80mAh الی 800mAh متغیر هستند.
بطور مثال هندزفری PHB3370 با دارا بودن باتری به ظرفیت 800 میلی امپر ساعت ، با هربار و کمتر از 2 ساعت شارژ می تواند حدودا 100 ساعت پخش موسیقی و 80 ساعت مکالمه داشته باشد که در نوع خود و در مقایسه با رقبا بی نظیر می باشد.
و یا هندزفری گردنی PHB3310 و بهره بردن از تکنولوژی شارژ سریع با زمان 20 دقیقه شارژ می تواند 6 ساعت پخش موسیقی و 300 ساعت زمان استندبای را داشته باشد.
** توجه داشته باشید در تمامی دستگاههای باتری دار زمان کارکرد آن دستگاه در صورت استفاده با صدای متوسط ارائه میشود. بدیهی است هرچقدر صدا بیشتر باشد مصرف باتری نیز بیشتر خواهد بود و بالعکس.
هندزفری های گردنی بلوتوثی پرووان حدودأ از 28 گرم تا 54 گرم وزن دارند . همچنین از مشخصات آنها اتصال بوسیله ی بلوتوث و در برخی نمونه ها نظیر مدل PHB3335 درگاه ورودی TF card را نیز دارا می باشند.
در میان کالاهای پرووان یک مدل جدید با عنوان هندزفری تک گوش بلوتوث پرووان با مدل PHB3120 موجود شده که دارای مشخصات کاربردی زیادی می باشد.
این مدل دارای یک گوشی سیم دار جمع شونده بوده که با فشردن یک دکمه ی جانبی سیم آن در داخل بدنه ی هندزفری جمع می شود.
همچنین دارای گیره بوده که به راحتی می توان به لباس متصل کرد و نکته ی قابل توجه آن دارا بودن اعلان لرزش در زمان تماس ورودی می باشد.همچنین در کنار میکروفن باکیفیت، دکمه کنترل صدا و برقراری مکالمات هم تعبیه شده است.
وزنی کمتر از 30 گرم داشته و با پشتیبانی از بلوتوث نسخه ی 5.0 با برد 10 متر و باتری 100mAh قابلیت پخش موسیقی به مدت 12 ساعت و 150 ساعت حالت استندبای می باشد.

حالت Standby چیست؟
اصلیترین دلیل استفاده دستگاههای مختلف از حالت Standby به مصرف کمتر باتری برمیگردد، چرا که این امکان را فراهم میآورد که با وجود آماده به کار بودن باتری کمتری مصرف شود. البته نکتهای که وجود دارد این است که نسخههای مختلف بلوتوث یا شبکههای اینترنت نظیر 4G یا 5G مقدار متفاوتی انرژی مصرف میکنند و Standby time ارتباط زیادی با استفاده دستگاه از نسخههای مختلف آنها دارد.
** تمامی هندزفری های بلوتوثی پرووان دارای سری های سیلیکونی با اشکال و ابعاد مختلف می باشند که کاربردهای مختلفی دارند و برای افراد مختلف قابل استفاده هستند.
بطور مثال در مدل 3370 روی گوشیهای این محصول پلاستیک حلقهای قرار گرفته تا مصرف کننده آن را از بخش اتصال سیم به گوشی نکشد و با استفاده از این پلاستیکهای حلقهای بتواند کالا را از بسته بندی بیرون بیاورد تا از بوجود آمدن هرگونه قطعی در کابل جلوگیری شود. همچنین طراحی این کالا به گونهای است که به جز کاربری روزمره بتوان هنگام ورزش هم از آن بهره برد.
روی بخش سمت چپ این محصول یک Control Panel تعبیه شده تا با استفاده از آن بتوان نسبت به خاموش و روشن کردن،به عنوان شاتر عکاسی موبایل ، پاسخ دادن به مکالمه، قطع و وصل کردن موسیقی، کم . زیاد کردن صدا و…. استفاده کرد.
چیپ ست های مورد استفاده در هندزفری های پرووان
چیپ ست های مورد استفاده در هندزفری های پرووان از نوع Qualcomm بوده و اولین و شاخصترین قابلیت این تراشهها، ویژگی حذف نویز فعال (ANC) است که با کاهش یا حتی حذف صداهای خارجی مزاحم حین استفاده از ایربادها و هدفونها همراه خواهد بود.
چیپست های جدید کوالکام بهصورت یکپارچه از مشخصه حذف نویز فعال پشتیبانی میکنند. همچنین مشخصه نشت خفیف صداها (Leak-through) به کاربران امکان میدهد تا در مواقع لزوم قادر به شنیدن برخی اصوات محیط پیرامون خود باشند؛ موضوعی که احتمالا دسترسی به چنین امکاناتی در ایربادهای ارزانتر را تسهیل میکند.
نویز کنسلینگ ANC چیست؟
عبارت ANC مخفف شده « Active Noise Canceling» است.
این فناوری بیشتر مربوط به خود فرد است و برای تجربه شنیداری دارنده هندزفری به کار میرود. بنابراین با توجه به ای ان سی، شنیدن موسیقی یا شنیدن صدای مخاطب هنگام مکالمه، برای ما بسیار با کیفیتتر خواهد بود. به طور خلاصهتر میتوان گفت که شنیدن، با نویز و صداهای بسیار کمتری صورت میگیرد .

ANC صدای پس زمینه را به صورت فعالانه بلاک یا مسدود میکند و این در حالی است که شما مشغول مکالمه یا گوش دادن موسیقی هستید. این کنسل شدن و از بین رفتن صدا نیز در کانال گوش اتفاق میافتد. البته باید اشاره کنیم که بسته به میزان بلندی صدا، ممکن است نویزها کاسته شوند.
در تکنولوژی ANC از میکروفونی استفاده شده است که با بهرهگیری از آن صداهای اضافی محیط و نویزها پیدا شده و تشخیص داده میشوند. حال در مراحل بعدی، از مدارهایی ویژه برای شناسایی نویز و مسدود کردن آنها استفاده میشود که به این ترتیب از شنیده شدن آنها جلوگیری میشود یا تأثیر آن روی صدا را به طرز قابل توجهی کم میکنند.
وجود میکروفون و مدارهای ویژهای که ذکر شد، سبب اشغال بخشی از فضای داخلی بدنه ایرفون، هدفون و… میشود، به همین دلیل است که طراحی و فرم قرار گرفتن این اجزا درون ایرفون و… باید اصولی و دقیق باشد.
همین موضوع سبب بالا رفتن قیمت هندزفری و هدفونهایی شده که از تکنولوژی ANC بهرهمند هستند. البته باید در نظر داشت که هدفونها به دلیل فضای بیشتری که دارند، امکان طراحی به نسبت راحتتری را برای مهندسین ایجاد کردهاند، اما در نهایت باید اشاره کرد که این موارد باعث بیشتر شدن هزینه نیز خواهد شد.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما با ارزشه
0 دیدگاه