در 3ام تیر, 1402 منتشر شد

باتری های لیتیوم پلیمری

امروز جدید ترین نوع باتری ها باتری های لیتیوم پلیمری هستند. قدرت و مقاومت بالاو در عین حال وزن بسیار اندک از مهمترین ویژگی های این باتری ها هستند.علاوه بر این پوشش محکمی همچون قاب آنها را در برگرفته که باعث افزایش امنیت این باتری ها شده اند. این قاب محکم باعث مقاومت بیشتر در برابر سوراخ شدن و فشار شده است که در نتیجه خطر آتش گرفتن و انفجار را به حداقل رسانده اند.
باتری های لیتیوم پلیمری توانایی نگهداری شارژ بالایی دارند و بطوری که گفته میشود این عملکرد تا 50 درصد نسبت به سایر باتری های شارژ شدنی بیشتر است.بطوری که در صورت عدم استفاده از آنها قادرند شارژ خود را ما ها حفظ کرده و آسیب نبینند.

باتری‌های لیتیوم پلیمری | پرووان

با توجه به کارایی بهتر باتری های لیتیوم پلیمری متاسفانه هنوز بصورت گسترده مورد استفاده قرار نگرفته اند و شرکت های تولید کننده باتری برای برای کاهش هزینه ها و مقرون به صرفه تر شدن محصولات خود از نسل قبلی یعنی لیتیوم یون استفاده می کنند و برای بهبود و ارتقاء عملکرد باتری شیوه های نرم افزاری را جایگرین ارتقای سخت افزاری میکنند.
شرکت اپل در سطح انبوه از باتری های لیتیوم پلیمری استفاده می کند و در محصولات پرچمدار خود از این باتری ها استفاده می کند و همین امر باعث شده تا کیفیت محصولات خود را افزایش دهد و محصولات خود را با قیمت بیشتری به فروش می رساند و سایر کمپانی ها برای صرف نظر از این هزینه ها از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند.

استانداردهای باتری های پرووان

FCC

معروفترین استاندارد جهانی است که مخفف عبارت Federal Communications Commission   می باشد ، که درسال  ۱۹۳۴ میلادی تاسیس شد که هدف آن ضرر نداشتن امواج برای بدن انسان، حیوانات، گیاهان و … بود.

در واقع امروزه هم به شکلی پیشرفته تر همان هدف را دنبال می کند. بسیاری از گجت های چینی نظیر Huawei (البته در بعضی مدلهای آن) این استاندارد رعایت نشده بنابراین این نوع برند ها فقط توزیع آسیا (خاورمیانه دارند) البته این یک دلیل برای عرصه نشدن این نوع برند ها در اروپا و امریکاست.

استاندارد  CE

مخفف European Commission است . با این حال پس از مدتی این مارک به CE تغییر کرد. این استاندارد پاسپورت تمام محصولات صنعتی برای ورود به اروپاست. محصولاتی که CE دریافت می کنند از لحاظ ایمن بودن، بی ضرر بودن (برای انسان،طبیعت،حیوانات)، ایمن بودن و … تحت نظر EU (اتحادیه اروپا) تایید می شوند.

استاندارد ROHS

ROHS مخفف محدود کردن مواد خطرناک هست که پیرو موارد محدودیت استفاده ازمواد خطرناک درتجهیزات الکترونیکی ، همچنین الکتریکی ( EEE ) می باشد .

استانداردROSH جدا از استاندارد CE اروپا می باشد، ولی هردو استاندارد ROSH , CE توسط اتحادیه اروپا جهت محصولات ارائه شده است.

استاندارد ROHS توسط پارلمان اروپا با هدف حمایت ازسلامت انسان ، محیط زیست منجمله بازیافت صحیح زباله تدوین شده و مهمترین هدف آن پرداختن به نگرانی مربوط به افزایش حجم ضایعات تجهیزات الکترونیکی می باشد .

ROHS درصورتی به محصول تعلق می گیردکه توسط شش ماده خطرناک بنام سرب ، جیوه ، کادمیوم ، کروم ، بیفنیل پلی برومین و دی فنیل دی اتیل پلی ساخته نشده باشد.

MSDS   چیست؟

MSDS مخفف (Material Safety Data Sheet) یا “برگه اطلاعات ایمنی مواد” به نوعی دفترچه راهنمای یک ماده شیمیایی محسوب می شود که اطلاعاتی در مورد ماهیت ماده، خطرات بالقوه ماده و راه های کنترل آن، موارد احتیاطی در استفاده، نگهداری، جابجایی و حمل و نقل آن در اختیار مصرف کننده می گذارد. MSDS در سایت های تولید کننده مواد شیمیایی گاهی با نام SDS هم نشان داده می شود. وجود برگه اطلاعات ایمنی در کنار ماده مورد نظر، اطلاعاتی در اختیار مصرف کننده قرار می دهد که مصرف کننده با آگاهی از ماهیت آتی ماده مزبور، قادر خواهد بود از خطرات و ضایعات ناشی از استفاده، جابجایی و انبارش نادرست آن در امان باشد. به این ترتیب که اطلاعات مندرج در MSDS  هر ماده ای بیانگر این است که نحوه صحیح استفاده از آن باید چگونه باشد، در چه درجه حرارت و چه نوع محیطی باید نگهداری شود، در انبارش و جابجایی آن چه نکات ایمنی باید رعایت شود و در صورت بروز خطر نحوه مقابله با عوارض آن ماده چگونه خواهد بود.

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه